Mollen bestrijden

Hoe verjaag je mollen?

Mollen zijn ondergrondse dieren die in het wild lastig te herkennen zijn en welke nog lastiger zijn om vanaf te komen. Hoewel ze je tuin kunnen helpen ontdoen van insecten, zijn hun ondergrondse tunnels bekend om het vernietigen van gazons en tuinen. Omdat ze zich ondergronds verplaatsen en meestal alleen boven land komen om een partner te vinden, zie je misschien zelf nooit een mol. Hun tunnels zijn echter duidelijke tekenen dat mollen je tuin binnen zijn gevallen. Hoewel ze 60cm diep kunnen graven merk je snel dat ze in je tuin zijn doordat ze kriskras door je tuin hopen met zand maken. Mollen zijn verder ook niet gevaarlijk maar vooral vervelend door de troep die ze achter laten, in dit artikel lees je hoe je mollen bestrijden kan en hoe je ze voorkomt.

Mollen verjager

Hoe spot je mollen?

Loop voorzichtig rond uw grond om te bepalen of u mollen hebt en zoek waar ze zijn. Zelfs overdag helpt een zaklamp u eventuele verhoogde gebieden te identificeren voordat u er mogelijk over struikelt. Let wel op dat de meeste soorten mollen eenlingen zijn (dieren die niet in gezelschap van anderen van zijn soort leven), dus zelfs als je veel tunnels ziet, is dit meestal slechts het teken van één dier. Belangrijk is om het verschil tussen ongedierte te herkennen, aangezien er meerdere dieren onder de grond kunnen zitten. Mollen zijn bijvoorbeeld makkelijk te herkennen aan hun klauwen waar ze snel en veel mee graven en aan hun stervormige neus.

Het bestrijden van mollen

Voorkomen is beter dan genezen!

Het voorkomen van mollen scheelt natuurlijk een hoop, zo kun je onder andere mollen voorkomen. Mollen vinden onder andere geluid niet fijn en blijven hier dan ook ver vandaan. Wat ook helpt is minder de tuin water geven, veel water trekt wormen aan en dit is de reden waarom mollen in je tuin willen zijn. Oftewel het minder water geven van je tuin scheelt al een hele hoop!

Hoe kun je mollen bestrijden?

Een mol kan lastig ongedierte zijn om te verjagen omdat hij ondergronds leeft. Afstotende middelen, gifstoffen en ontsmettingsmiddelen zijn allemaal opties, maar dit moet worden vermeden als u huisdieren of kinderen hebt die kunnen worden blootgesteld. De enige zekere manier om van een mol af te komen, is door een specifieke mollenvanger te gebruiken die het dier zal doden. U kunt boven- en ondergrondse vallen vinden om het werk te doen. Lente en herfst, wanneer de grond niet bevroren is, zijn de beste tijden van het jaar om mollen te verjagen, omdat ze op dit moment het meest actief zijn.

Mocht het mollen verjagen niet lukken, neem contact op!

Mocht het niet lukken met een mollenvanger is het tijd om contact op te nemen met een professional! Een erkend bedrijf wat gespecialiseerd is in bezit van professionele middelen en hebben de nodige kennis voor het mollen verjagen. Je kunt altijd contact met ons opnemen via het volgende formulier:

Bel Dick van Huigenbosch op 
+31 6 41755321

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?