muizenverjager

Hoe begin je met muizenbestrijding?

Een muis, meervoudig muizen, is een klein knaagdier met een spitse snuit, kleine afgeronde oren, een staart en een hoge foksnelheid. De bekendste muizensoort is de standaard huismuis. Op sommige plaatsen zijn bepaalde soorten veldmuizen lokaal gangbaar. Ze staan erom bekend dat ze huizen binnenvallen voor voedsel en onderdak om te nesten. Muizen kan je onderscheiden van ratten op basis van hun grootte. De gebruikelijke termen rat en muis zijn niet taxonomisch specifiek. Van katten, wilde honden, vossen, roofvogels, slangen en zelfs bepaalde soorten geleedpotigen is bekend dat ze op muizen jagen.

Hoe voorkom je muizen?

Begin met het elimineren van de punten in het huis waar muizen vandaan komen, zoek waar de muizen vandaan komen en sluit deze punten. Deze plekken zijn vaak brede kieren en spleten. Deze plekken zou je bijvoorbeeld kunnen sluiten met staalwol, hier kunnen muizen namelijk niet doorheen. Ook een vieze omgeving trekt sneller muizen aan, zorg er dus voor dat er geen kruimels op de grond blijven liggen enzovoort.

Mocht je al muizen hebben, zorg ervoor dat de muizenbestrijding zo snel mogelijk in gang gaat aangezien muizen erg snel reproduceren. Zorg er ook bijvoorbeeld voor dat je eten niet makkelijk te pakken is voor muizen, hier raken muizen erg geïnteresseerd in. Berg het eten bijvoorbeeld op in goed afgesloten metalen of plastic dozen. Ontwijk ook zacht, pluizig materiaal aangezien muizen hier gaan nesten.

Hoe kom je van muizen af?

Er zijn verschillende manieren om van muizen af te komen, zo kun je onder andere muizenvallen zetten (welke diervriendelijker zijn dan muizengif), zorg dan wel voor de volgende punten:

  • Zorg voor goed aas.
  • De plaatsing van een muizenval is cruciaal, zorg ervoor dat deze op de goede plek ligt. De beste locaties zijn:
    • Openingen waaruit muizen vandaan komen
    • Plekken waar eten opgeslagen wordt

Mocht je de muizen liever niet doodmaken door middel van een muizenval kan je altijd nog kooien gebruiken. Deze doen aan muizenbestrijding maar zijn stukken diervriendelijker want je kan de muizen altijd nog vrijlaten. Het is algemeen bekend dat katten jagen op muizen dus ook katten kunnen ervoor zorgen dat je geen muizen meer in huis krijg, maar dit is geen standaard garantie. Ook kun je de gaten waar muizen vandaan komen afsluiten met staalwol of planken.

Mocht het op deze manier niet lukken kun je natuurlijk altijd een muizenverjager inschakelen! Dit kan je doen door contact met ons op te nemen via het contactformulier:

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
muizenverjager
Bij muizen zal er meestal een combinatie zijn van wering en bestrijding
Last van plaagdieren?