woelmuizen

Woelmuizen natuurlijk bestrijden met torenvalken

Bij Van Huigenbosch streven altijd naar een 100% natuurlijke oplossing voor ongedierte en de overlast die ze kunnen veroorzaken. Om die reden hebben we ook een natuurlijke oplossing bedacht voor een klant die last had van woelmuizen.

Woelmuizen bestrijden

woelmuizen bestrijding

We hebben voor een klant die last had van woelmuizen een kast geplaatst voor de torenvalk. Veldmuizen zijn namelijk een geliefde prooi voor torenvalken. De kast is zo ingesteld dat torenvalken goed kunnen schuilen van de omgeving en van daaruit vervolgens op woelmuizen in de buurt kunnen jagen. Verder komen de torenvalken ook zelf in de gebouwde kast.

Tijdens het broedseizoen van woelmuizen is het vooral aantrekkelijk voor torenvalken (en tevens ook nodig) om op jacht te gaan in de buitenwereld. Daarnaast is het ook een plezier om deze vogels te zien jagen!

 

De torenvalk

De Torenvalk is een kleine valk met een lange staart, waarin het grootste kenmerk van allebei de geslachten een roodbruine rug is. De mannetjes hebben een grijze kop en een grijze staart, terwijl de vrouwtjes een gehele roodbruine bovenzijde hebben.

Een primaire prooi voor de Torenvalk is de woelmuis, daarom zie je ze ook vaak in gebieden waar veel woelmuizen zijn. Ze leven dan ook graag in nestkasten of bomen, aan de randen van bossen.

Vaak beginnen de Torenvalken tegen de herfst hun noordelijke broedgebieden te verlaten, maar jonge vogels vertrekken al in augustus. De voorjaarstrek is daarentegen in maart of april al. Ze trekken ook het liefst overdag, met de wind in hun rug.

Helaas is de Torenvalk wel een diersoort die sinds 2017 op de Rode Lijst staat van Nederlandse broedvogels. Deze afname komt vooral de toename van het gebruik van graslanden in agrarisch gebied, waardoor er over het algemeen minder veldmuizen voorkomen. Dus dan heeft de Torenvalk ook minder prooi.

Kortom, een prachtige vogel met een unieke manier van jagen, die we een steuntje helpen door kasten neer te zetten waarmee de Torenvalken goed kunnen jagen.

 

Bij van Huigenbosch helpen we met de bestrijding van woelmuizen, 100% natuurlijk.

Bel Dick van Huigenbosch op 
+31 6 41755321

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?