Hoe kom je van mieren af?

Naarmate we steeds meer richting het warme weer gaan krijgen we ook steeds meer last van mieren, mieren kunnen heel erg voor overlast zorgen in huis maar ook in de tuin kunnen ze bijzonder tot last zijn. In dit artikel kun je lezen hoe je van mieren in huis afkomt en wanneer je het beste een professional kunt inhuren voor mierenbestrijding.

Hoe kom je af van mieren in huis?

  • Door gebruik van pepermunt- of lavendelspray kun je gemakkelijk mieren afweren. Mieren haten namelijk deze geuren. Je kunt deze spray rondspuiten op de plekken waar de mieren voornamelijk vandaan komen. Denk aan plekken zoals vensterbanken of deurkozijnen.
  • Wees een detective en ga op onderzoek uit! In plaats van mieren direct te bestrijden, zoek uit waar ze vandaan komen. Of het nu gaat om een druppel honing, iets zoetigs wat op de grond ligt, er is bijna altijd een bron.
  • Gebruikt speciale middelen om mieren te bestrijden, of dit nou gaat om mieren gif, mierenpoeder of speciale mierenlokdozen, vaak werken deze middelen zeer goed en kan erg veel mieren voorkomen.
  • Mocht je een mierennest hebben gevonden, kun je er kokend water over heen gieten of je kunt van bijvoorbeeld het bestrijdingsmiddel Insectide gebruik maken.
  • Laat kruimels en andere voedingsspullen niet te lang liggen! Naast mieren kunnen hier ook andere insecten/ongedierte op af komen.

Hoe begin je met mierenbestrijding?

  • Sluit toegangspunten, maak scheuren en zichtbare spleten in deuren, ramen en muren waterdicht en sluit deze. Dit zorgt er al voor dat mieren minder makkelijk in huis kunnen komen en zich minder makkelijk kunnen verspreiden.
  • Verberg voedsel, vooral zoet voedsel als honing, siroop en suiker zijn erg interessant voor mieren en komen hier ook erg snel op af. Sluit dus vooral dit soort voedsel goed af in luchtdichte containers of verpak ze stevig met folie.
  • Zorg ervoor dat je keukenbladen en vloeren goed gereinigd zijn, dit houdt in geen kruimels en andere zoet spul wat los ligt.
  • Zorg er ook voor dat prullenbakken (vooral in de keuken!) goed afgedekt zijn.

Wanneer een professional inschakelen?

Als je nog steeds mieren buiten of mieren in huis hebt, een handvol mieren verandert in een leger en de tips hiervoor hebben niet geholpen heb je misschien last van een plaag. Neem dan vooral contact met een professional op. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in mierenbestrijding en kunnen je erg snel helpen met het afkomen van mieren. Met het contactformulier hier onder kun je eenvoudig contact met ons opnemen.

Bel Dick van Huigenbosch op 
+31 6 41755321

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?