Marters

Overlast van steenmarters die in een woning of een gebouw hun plaats vinden komt steeds vaker voor. Omdat deze dieren helaas op dreiging staan van uitsterven, mogen wij deze niet doden of verplaatsen. Wat we wel kunnen doen, is ervoor zorgen dat de marter niet meer in uw woning komt.

Hoe bestrijden we marters?

Middelen om marters buiten te houden

Marters bestrijden we door middel van diverse materialen, maar dit is altijd maatwerk omdat elke woning weer anders is. Meestal passen we dan ook het dak aan zodat de marter niet meer onder het dak kan komen. Soms blokkeren de toegangsweg naar het dak toe, door bijvoorbeeld rvs kappen te zetten op de schutting.

De steenmarter leeft namelijk vaak bij de mens, en neemt ook graag intrek bij huizen van de mensen, vooral in de zolder, of in stallen of schuren.

 

De steenmarter

De steenmarter

Terwijl de steenmarter eerst eigenlijk alleen in het oosten van het land voorkwam, komen ze nu meer voor in het hele land, en in België zijn ze ook beschermd om dezelfde redenen.

Het natuurlijk leefgebied van steenmarters is voornamelijk het loofwoud, of aan bosranden of open rotsheuvels. De nesten van de steenmarter worden vooral gemaakt in holle bomen. In de Alpen kan je deze nesten ver boven de boomgrens nog zien, tot op ongeveer 2400 meter hoogte. De steenmarter leeft in een groot gedeelte van Europa, met uitzondering van het noorden.

Ze komen ook voor op eilanden rondom Europa, en ook af en toe in Azië, zoals in Klein-Azië of de Himalaya. Steenmarters bevinden zich ook graag onder een motorkap van auto’s. Dit gebeurt vooral in het late voorjaar. Steenmarters kunnen hier grote schade veroorzaken aan bedrading en isolatiemateriaal, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dit komt vooral door jonge steenmarters, die het verschil tussen eetbaar en niet-eetbaar voedsel nog niet herkennen. Hierom is een anti-marter spray beschikbaar die een geur afstoot die afstotelijk is voor steenmarters, waardoor ze de auto met rust laten.

 

Van Huigenbosch zorgt ervoor dat je huis veilig blijft, en vrij van plaagdieren.

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?