Zilvervisjes bestrijden en papiervisjes bestrijden

Van alle insectenplagen waarmee je kunt worden geconfronteerd zijn zilvervisjes en papiervisjes misschien wel het meest angstaanjagend voor sommige mensen. Ondanks dat zilvervissen en papiervissen op elkaar lijken zijn ze toch van elkaar te onderscheiden, zo zijn de zilvervisjes iets kleiner dan de papiervisjes en zijn ze donkerzilver. De papiervisjes hebben juist een grijsachtige kleur en zijn iets groter dan de zilvervisjes, ook zorgen papiervisjes voor meer schade.

Zilvervissen en papiervissen zijn vaak een hinderlijke plaag, ze kunnen boeken, behang en kleding vernietigen met hun uitwerpselen. Als je zilvervisjes of papiervisjes in je huis vindt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de zilvervisjes bestrijden en/of de papiervisjes bestrijden, je kan professionals inhuren maar er zijn ook dingen die je zelf kunt ondernemen om de zilvervisjes en papiervisjes te bestrijden/voorkomen!

Volg deze 4 stappen voor het voorkomen en bestrijden van zilvervisjes en papiervisjes:

1. Sluit voedsel goed af

Je wilt geen kom met je favoriete ontbijtgranen inschenken om te ontdekken dat er allemaal kronkelende zilvervisjes of papiervisjes inzwemmen. We raden dan ook aan om droge goederen zoals granen, pasta, rijst, meel, suiker en voer voor huisdieren in stevige, luchtdichte containers te bewaren. Deze plekken kunnen voor zilvervisjes of papiervisjes erg aantrekkelijk zijn.

2. Ruim rommel op

Zilvervisjes en papiervisjes houden er ook van om zich te verschuilen in oude kranten, tijdschriften en boeken. Dus als je de neiging hebt om elk stuk papier in je huis te bewaren moet je toch misschien wat opruimen. Bewaar spullen die je wilt bewaren in luchtdichte bakken, vooral de papieren in kelders en op zolders moeten goed opgeruimd worden.

3. Probeer zilvervissen en papiervissen te bestrijden met vallen

Om het bestrijden van de zilvervisjes en papiervisjes te versnellen kun je ook gebruik maken van vallen. Je kunt kleine vallen kopen, deze zijn ontworpen om zilvervisjes en/of papiervisjes te vangen en deze te bestrijden. Verberg deze op plaatsen waar je de insecten tegenkomt. Zoals boekenplanken, bureau- en dressoir laden, onder de gootsteen en in de kelder en zolder. Houdt er rekening mee dat kinderen en huisdieren niet bij de vallen kunnen en dat de vallen niet in de buurt zijn van voedsel.

4. Papiervisjes kunnen niet goed tegen de kou, maak er gebruik van!

Papiervisjes doen hun naam eer aan en houden van plekken waar het warm is en veel papier is. Het beste wat je kan doen is de kamers die je niet gebruikt/vaak komt, de temperatuur zo laag mogelijk houden. De eitjes van de papiervisjes kunnen hier onder andere niet door uitkomen waardoor het voorkomen van een plaag makkelijker wordt.

Mocht het alsnog niet lukken..

Mocht het bestrijden of het vinden van de zilvervisjes en/of papiervisjes niet lukken, neem dan contact op met ons! Wij kunnen de zilvervisjes en/of papiervisjes namelijk vinden en bestrijden.

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?