Wespennest verwijderen

Ook last van een wespennest?

Het is erg vervelend wanneer je thuis te maken krijgt met een wespennest. Waarschijnlijk ben je al gelijk gaan zoeken naar professionele wespenbestrijding. Mocht ook jij last hebben van wespen thuis dan is het verstandig om dit artikel even goed door te nemen. Wij laten je vandaag alles zien rondom wespenbestrijding. Zo weet je precies wat er allemaal komt kijken het wespen verdelgen bij jou in huis of in de tuin.


Vroeg ingrijpen – klein wespennest verwijderen

In het late voorjaar en het begin van de zomer moet je altijd een oogje in het zeil houden (en luisteren) voor nieuwe nesten die worden gebouwd waar je er eigenlijk geen wilt hebben. Denk hier aan de volgende plekken: onder leuningen, luifels, speeltoestellen, dakranden, overstekken en in andere beschutte hoekjes in de tuin waar je kinderen kunnen komen. Kleine nieuwe nesten van slechts een paar eicellen kunnen meteen worden afgebroken. Ook iets grotere nestjes kunnen voorzichtig worden afgebroken en vernietigd. Voor een wespennest verwijderen is het belangrijk dat je altijd op het koelste deel van de dag (zonsopgang is goed) pas aan de slag gaat. Draag voor het wespen verdelgen handschoenen, een trui met lange mouwen, een lange broek in sokken en een doek om je hoofd.


Zelf een wespenval maken

Als je het nest niet wilt verwijderen dan zijn vallen de op één na beste keuze om te maken. Vallen werken door middel van een lokmiddel (voedsel of een voedselachtig aroma) dat in een container wordt geplaatst waar de wesp in kan kruipen en waar hij niet uit kan vliegen. Je kunt prima zelf aan de slag om een val te maken. Maak een plastic flessenval door een plastic sodafles van twee liter net boven de bovenkant van het etiket in tweeën te snijden. Draai het trechtervormige bovenstuk ondersteboven (laat de dop van de flesopening af) en steek het in het onderste gedeelte. Gebruik plakband om de snijkanten helemaal aan elkaar te bevestigen. Voor aas kun je ranja of fruit gebruiken. Zodra jouw val vol zit met wespen kun je de hele val ’s nachts in de vriezer zetten om er zeker van te zijn dat ze allemaal dood zijn. Een super eenvoudige manier om zelf wespen te verdelgen, niet voor niets dat er zoveel mensen zijn die kiezen voor deze handige wespenvallen.


Grotere nesten laten verwijderen door wespenbestrijding

Als je te maken krijgt met een groter nest waar echt een hoop wespen in leven is het van belang dat je altijd een professional inschakelt. Wanneer je namelijk zelf aan de slag gaat zal je de kans lopen om vaak geprikt te worden. Een erkend bedrijf wat gespecialiseerd is op het gebied van wespenbestrijding is in bezit van professionele middelen. Deze middelen zijn een stuk sterker en effectiever dan de middeltjes die je in de winkel kunt halen. Door te kiezen voor een professioneel bedrijf weet je zeker dat het wespennest op de juiste manier verwijderd zal worden.


Hulp nodig met wespenbestrijding?

Bel Dick van Huigenbosch op 
+31 6 41755321

Wespennest verwijderen

 

Door de nesten en of toegangen te bestuiven met een bestrijdingspoeder zullen de wespen en of hoornaar op een zo humaan mogelijke manier worden bestreden

Last van plaagdieren?