Steenmarters bestrijden

Steeds meer mensen in Nederland hebben overlast van Steenmarters. Steenmarters zijn een beschermde diersoort, waardoor je ze niet mag doden, pijnigen of vergiftigen. Het verjagen van een steenmarter is wel toegestaan. Neem contact met ons op voor het professioneel verjagen van steenmarters.

Steenmarters en overlast

Een steenmarter kan overlast geven en dat kan op verschillende manieren. De meest voorkomende vorm van overlast is geluid. Als je last hebt van steenmarters in huis dan hoor je dit vaak als een hard gebonk. Steenmarters zijn vaak in de nacht actief, dus dit kan zorgen voor slapeloze nachten. Verder zijn steenmarters geen schone dieren. Ze bewaren hun ontlasting en slachtoffers vaak op één en dezelfde plek. Dit kan zorgen voor een behoorlijke stank.

Steenmarters zijn daarnaast gek op donkere plekken en kruipen daarom graag onder de motorkap van auto’s en bussen. Ze maken daar dan ook vaak hun thuis van. Kabels die in de weg zitten worden in dat geval geregeld doorgebeten door de steenmarter. Om te voorkomen dat dit gebeurt is het dus belangrijk de steenmarter zo snel mogelijk op te sporen.

Steenmarters zelf verjagen

  • Controleer alle openingen en kieren in huis en dicht ze zoveel mogelijk. Een steenmatter kruipt al door een gat van 5cm.
  • Takken die je over je huis lopen dienen voor de steenmarters als brug om in of op je huis te komen. Snoei deze takken zoveel mogelijk. Om er voor te zorgen dat de steenmarter niet via bomen of regenpijpen het huis op kunnen, kun je gebruik maken van boomkragen.
  • Een steenmarter kan in feite gewoon tegen een bakstenen muur oplopen en naar boven klimmen. Gebruik maken van schrikdraad is in dat geval een goede optie.
  • Zet je auto in de garage. Is dat niet mogelijk? Zet je auto dan ergens anders neer of zet hem met de wielen in een pas water. Steenmarters zijn niet gek op water.
  • Steenmarters lopen daarnaast ook niet graag over (kippen)gaas. Als alternatief zou je de wielen van je auto dus ook op kippengaas kunnen zetten of kippengaas om je motorblok kunnen maken.
  • Steenmarters zijn dol op fruit. Groei je je eigen fruit in de tuin? Bescherm deze dan met kippengaas.

Steenmarter verjagen

Bij het bestrijden van steenmarters is het van belang om professionele hulp in te schakelen. Voor het verjagen van steenmarters is namelijke en vergunning nodig en een bestrijdingsbedrijf weet precies wat ze moeten doen om de steenmarter om een correcte, pijnloze manier te verjagen. Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele hulp voordat de problemen verergeren. Neem contact met ons op voor het verjagen van steenmarters.