Geurzuilen voor bestrijding

Geurzuilen zijn een bijzonder effectieve, biologische en vrijwel simpele manier om dieren te bestrijden. Palen in de grond die een geur afscheiden, afstotelijk voor dieren.

Wat zijn geurzuilen?

Geurzuilen

Dieren kunnen soms helaas voor overlast veroorzaken. En als dat niet het geval is, willen we natuurlijk ook niet dat dieren zich op treinsporen of dergelijke gevaarlijke gebieden bevinden. Een ideale, natuurlijke oplossing hiervoor zijn geurzuilen.

Geurzuilen zijn vrij vanzelfsprekend. Het zijn namelijk zuilen die een bepaalde geur in de natuur vrijlaten. Het idee hiervan is dat de geur dieren verjaagt of verplaatst, zodat ze voor minder overlast zorgen, en uit gevaarlijke gebieden blijven.

In dit geval gebruiken we de geurzuilen om een biologische vloeistof af te scheiden. Deze geur herkennen de dieren als een bos/veen brand, wat ervoor zorgt dat ze op de vlucht gaan. Of een andere plek gaan zoeken waar ze kunnen leven. Dit zorgt ervoor dat de dieren veilig blijven, en wij weer kunnen genieten van een rustige woonomgeving.

Bij geurzuilen kun je denken aan een soort paal die in de grond wordt gestopt en die een bepaalde geur afscheiden. Deze palen werden al veel langer gebruikt om dieren zoals vossen en herten van treinsporen af te houden. Nu kunnen ze dus ook gebruikt worden om overlast tegen te gaan van dieren.

 

Zijn geurzuilen effectief?

In 2016 werd er al een proef uitgevoerd met deze geurzuilen. Dat zorgde ervoor dat in die regio aanrijdingen tegen dieren fors (met maar liefst 15%) werd verminderd. Hierdoor werd er groen licht gegeven om dit experiment in volle slag uit te voeren en sindsdien worden deze zuilen steeds meer gebruikt om dieren veilig te houden.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat geurzuilen dus ook knaagdieren van het treinspoor houden. Dat zorgt er tevens voor dat dieren niet meer het spoorbed aantasten, wat ook de veiligheid van het spoor verbeterd. Ook goed voor mensen dus!

Kortom: Een ideale en veilige manier om ongedierte te weren is met behulp van zo’n geurzuil. Van Huigenbosch kan je helpen een geurzuil te plaatsen bij jou thuis. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Bij van Huigenbosch helpen we met de installatie van geurzuilen, biologisch en natuurlijk ervoor zorgen dat dier en mens veilig blijft.

Heeft u last van ongedierte? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen kan ook via 06-41755321
Last van plaagdieren?